Hirdetés

Tim Cook szerint az ülés öl



|

Egyszerű széket és minimalista álló asztalt kapnak az Apple dolgozói, hogy ne kelljen egész nap ülniük.

Hirdetés

Az egész nap székből dolgozó irodisták a szakemberek véleménye szerint nagyobb eséllyel szenvednek krónikus betegségektől. Sokan azonban nem csak a szakértők véleményeiből, hanem saját tapasztalatból tudják, hogy az ülő életmód igen veszélyes, komoly egészségügyi problémákhoz, fájdalmakhoz vezethet, ha valaki tartósan ülve tölti az idejét, és nem iktat be rendszeres testmozgást, valamint szüneteket. 

Hirdetés

Hasonlóan gondolja Tim Cook, az Apple ügyvezetője is, aki korábban a rákhoz hasonlította a túl hosszú ideig történő ülést. Egy interjúban most elárulta, hogy tekintettel az emberek egészségére, minden Apple-dolgozó álló asztalt kapott. A Twitteren persze rengetegen találgatták, hogy vajon milyet. 

Az mindenesetre kiderült, hogy az Apple szándékosan kényelmetlen székekkel látta el az alkalmazottait, így akarja őket bátorítani, hogy kevesebbet üljenek. Minden bizonnyal az Apple Watch is sokat segít a márka embereinek, elvégre rendszeresen szól a viselhető eszköz, ha a tulajdonosa nem mozog eleget. Ilyenkor elég megemelni az asztalt, és állva lehet folytatni a munkát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.