Hirdetés

Tim Cook szerint jobban kell védeni az adatainkat



|

Az Apple évek óta amiatt aggódik, hogy az emberek meggondolatlanul adják oda mindenkinek a személyes adataikat.

Hirdetés

Tim Cook nemrég arról beszélt Pekingben, a China Development Forumon, hogy ideje alapos szabályozásokkal védeni a fogyasztói adatokat (főleg a mostani facebookos botrány fényében). Hozzátette azt is, hogy az Apple évek óta amiatt aggódik, hogy az emberek mindenkinek átadják a személyes adataikat, miközben nem is értik, hogyan lehet azokat felhasználni. 

Hirdetés

Az Apple vezére szerint sok információnak egyáltalán nem lenne szabad elérhetőnek lennie. Szerinte nem szabadna lehetővé tenni, hogy bárki tudjon valaki másnak az évekre visszamenő böngészési előzményeiről, a névjegyeiről, arról, hogy mit szeret és mit nem, illetve az élete további intim részleteiről. 

Tim Cook és vállalata évek óta aggályosnak tartja, hogy az emberek a legtöbb országban úgy teszik közzé az adataikat, hogy nem is tudják mit csinálnak, illetve azt sem, hogy az információkból részletes profilokat készítenek róluk. Egy nap valami történik majd, az emberek pedig fel lesznek háborodva emiatt, főleg, hogy a tudtuk nélkül következett be. Az Apple első embere szerint ez a konkrét jóslat már többször valóra vált. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.