Hirdetés

Tim Cook szerint Kína nem áll bosszút az Apple-ön



|

Az Apple első embere szerint az óriáscég nem kerül kínai feketelistára, és mindkét oldal kölcsönösen tiszteli egymást.

Hirdetés

Bő két hónapja van még Amerikának és Kínának, hogy rendezze a Huawei ügyét, azonban ha nem sikerül, akkor a világ egyik legnagyobb okostelefon- és hálózati eszközgyártója tartósan is megérezheti azt, hogy Amerika feketelistájára került. A legnagyobb cégek közül sok már megszakította az együttműködést a kínai óriással, amely jelenleg is saját rendszer piacra dobását tervezi. A felhasználók és az üzleti felek persze azt szeretnék, ha rendeződne a helyzet, és minden visszatérne a régi kerékvágásba. 

Hirdetés

Egyes szakértők és elemzők ugyanakkor már azt jósolják, hogy a kínai kormány visszavágna Amerikának, méghozzá az Apple eszközinek Kínából való kitiltásával. A Goldman Sachs szerint az Apple nyeresége ebben az esetben 29 százalékkal zuhanna meg. Kína állítólag már feketelistát gyártott azokról a cégekről, amelyeken bosszút állna. 

Tim Cook, az Apple ügyvezetője nemrég a CBS Newsnak arról beszélt, hogy szerinte az Apple nem lesz rajta ilyen listán. Az Apple régóta jelen van Kínában, és szerinte mindkét oldal kölcsönösen tiszteli egymást. Bár nem várja, hogy feketelistára kerülne az Apple, ezt azért megígérni értelemszerűen nem tudta. 

A kínai kormánynak ugyanakkor óvatosan kell eljárnia, hiszen az Apple elleni tiltás Kínának is nagyon fájna: az eszközök nagy részét kínai gyárakban szerelik össze, kínai munkások. A gyártáscsökkentések és leépítések nem jönnének jól Kínának. 

Sokan nem tudják, de a kölcsönös tisztelet olyannyira adott, hogy Ren Zhengfei, a Huawei ügyvezetője nemrég maga dicsérte meg az iPhone-t körülvevő platformot, és közölte, hogy amikor ő és a családja külföldön tartózkodnak, akkor iPhone-t vásárolnak maguknak. Arra is felhívta a figyelmet, hogy azért, mert valaki imádja a Huawei-t, még nem muszáj szűklátókörűen egy-egy készülékhez ragaszkodnia. A kínai fogyasztók ennek ellenére sorra cserélik Huawei mobilra az iPhone-jukat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.