Hirdetés

Tim Cook szerint nem drága az iPhone X



|

Az Apple ügyvezetője szerint igazából baráti ára van az iPhone X-nek, ha figyelembe vesszük azt a sok technológiát, ami benne van.

Hirdetés

Az iPhone X a valaha volt legdrágább iPhone, nem mellesleg hazánkban a legborsosabb a vételára. 379 990 forint lesz a 64 GB-os, 436 990 forint a 256 GB-os modell. Drága? Tim Cook szerint nem. 

Hirdetés

Az Apple első embere erről az ABC Newsnak beszélt, és elmondta, hogy az iPhone X vételára tulajdonképpen baráti ár, ha figyelembe vesszük azt a sok technológiát, ami a készülékben helyet kapott. 

A Twitteren persze felháborodtak Tim Cook kijelentésén, és megkérdezték, hogy nem gondolja-e, hogy az iPhone X elérhetetlen egy átlagos amerikainak. 

Az Apple ügyvezetője szerint nem csak a rengeteg technológiát kell figyelembe vennünk, hanem azt is, hogy manapság egyre több ember fizeti ki az új okostelefonját részletekben, vagyis kevesen fizetik ki a vételárat egyben, egyszerre. Mivel a legtöbben eladják vagy becserélik az előző mobiljukat, az még lentebb nyomja a terheket - egyes szolgáltatók pedig további extra kedvezményeket kínálnak. Cook szerint az iPhone annyira alapvető része lett a mindennapi életünknek, hogy az emberek több és több funkcióra vágynak, éppen ezért az igények teljesítése érdekében még több technológiát épített az iPhone X-be az Apple.

Az iPhone X iránt hatalmas az érdeklődés (igazából emiatt nem mennek az iPhone 8-as előrendelések), de vajon tényleg baráti ez az ár? Az átlagember számára még az Apple nagy befektetési költségeit nézve is túlzásnak tűnhet Tim Cook kijelentése. Az Apple vezére ráadásul elmondta azt is, hogy az Apple sosem akarta semmiből a legtöbbet eladni - nem ez a céljuk, nem a nagy árbevétel, hanem a legjobb termék, ami jobbá teszi az emberek életét. Mert segíteni akarnak az embereknek - mondta. 

Ne felejtsük el, hogy az Apple a világ leggazdagabb és legértékesebb cége, amely folyamatosan 40 százalék körüli haszonkulccsal kínálja a termékeit - erre nincs más példa a piacon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.