Hirdetés

Gyorstipp: így javíthatod meg a Google lebutított képkeresőjét



|

A Google nemrég alaposan megnyirbálta saját képkeresőjét. Az okokat persze meg lehet érteni, de ettől még sokaknak fáj: szerencsére van megoldás, mutatjuk!

Hirdetés

Az elmúlt években magától értetődőnek számított, hogy ha valamilyen képet keresünk az interneten, a Google keresőjének külön menüpontja nem csak találatokat ad, de a nekünk legjobban tetsző fotókkal kapcsolatban tovább finomíthatjuk a találati listát, vagy közvetlenül megnézhetjük a képet. A napokban viszont sokak felháborodására a keresőcég kivette ezt a két opciót a lehetőségek közül.

Hirdetés

Aki most látogat el a képkereső aloldalra, és a keresőkifejezések beírása után a találatok közül kiválasztja a kedvencét, két opcióval kevesebbet talál a fotó melletti menüpontok között. A kép közvetlen, eredeti méretű megtekintése, valamint a hasonló képek keresése ugyanis eltűnt innen. Ennek az oka az, hogy a Google és az egyik legnevesebb (és persze fizetős) stockfotó-oldal, a getty Images partnerségre léptek, viszont épp ezért a keresőcég érthető módon nem szeretné, ha egy pénzért letölthető stockfotónál csak rányomnánk a "keresés hasonlóra" gombra, és könnyen találnánk egy olyan változatot a képből, amelyet vízjel nélkül is megszerezhetünk.

Persze az élelmesebb, türelmesebb felhasználók így is eljuthatnak az őket érdeklő képekig, de tény, hogy macerásabb lett így az élet. Még szerencse, hogy mindössze egyetlen nap alatt felkerült a Chrome alkalmazástárába egy olyan kiegészítő, amellyel a böngésző azonnal visszakapja a két eltűnt lehetőséget:

A telepítéshez nincs más dolgunk, mint ellátogatni a bővítmény aloldalára, a hozzáadás gombra kattintani egy izmosat, és engedélyezni a telepítést. Ahogy a fenti képen is látható, a két hiányzó funkció ezután tökéletesen visszaáll.

Az persze jó kérdés, a Google meddig engedi, hogy a saját böngészőjéhez működtetett kiegészítő-tárban megjelenjen ez a kis beépülő modul, mindenesetre örüljünk neki, amíg van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.