Hirdetés

Vigyázz, a Google hírolvasója titokban megeszi a mobilnetedet



|

A Google Hírek (News) appról most derült ki, hogy egy ronda hiba miatt akár gigabájtokat zabálhat meg a mobilnetből. Továbbra is használhatod, de állítsd be, hogy a háttérben ne dolgozzon.

Hirdetés

A Google News, mint minden hírolvasó, arra szolgál, hogy az interneten hegyekben álló tartalmak közül azokat gyűjtse ki számunkra, amelyek tényleg érdekelnek minket, tehát csak beállítunk forrásokat, keresőszavakat, témaköröket, és máris olvashatjuk a válogatást. Ez idáig csodaszép, azonban a Google alkalmazásának androidos verziója kicsit túlzottan belelkesül a gyűjtögetésbe.

Hirdetés

Érdemes megnézni az apphoz kapcsolódó Google Groups oldalt, ahol a felhasználók folyamatosan postolják a különféle rémtörténeteiket elhasznált gigabájtokról, éjszaka lemerített mobilnetes egyenlegekről. Ráadásul a probléma nem is újkeletű, hiszen a fórum szerint már nyár elejétől tapasztalható a hiba, és a Google is feltárta már az okokat szeptemberben, azonban még mindig nincs olyan frissítés, amely megszüntetné a felesleges adatzabálást.

Amíg valaki wifin lóg, addig annyira talán még nem is gond az ilyesmi, de a beküldött screenshotok és tapasztalatok alapján sokan pórul jártak úgy is, hogy a megszakadó wifi helyett az app mobilneten is folytatja az adatzsonglőrködést. Általában 2-8 gigabájtos túlforgalmazásokról panaszkodnak a felhasználók, de akadt olyan is, aki 12, más pedig 24 gigás adatmennyiséggel szembesült a News miatt.

Ez ugyebár akkor is elég kellemetlen, ha valakinek korlátos mobilnet-csomagja van, hiszen ilyenkor az app lemeríti a havi keretet, és szolgáltatótól, szerződéstől függően a következő fordulónapig csak lassítva kapja a mobilnetet, vagy teljesen elvágják tőle. Azoknak pedig rémálom az ügy, akik forgalom alapján számláznak, hiszen a havi 1-2 gigabájt helyett 10-20 gigás adatmennyiségért borsos számlát kapnak.

Sokan azt írták, hogy a további bosszankodás elkerülése végett inkább letörölték az appot, de ha nem is kell feltétlenül ehhez folyamodni, azért a beállításoknál mindenki szépen lője ki azt, hogy az alkalmazás a háttérben is cserélhessen adatokat (ehhez az Android beállítások menüjében az Apps / Alkalmazások sorra kell koppintani, majd megkeresni a Google News / Google Hírek appot és szürkére állítani a megfelelő kapcsolót).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.