Így törölheted a Google+ fiókodat villámgyorsan

|

Mivel még hónapokig vegetál a megszűnés előtt, ha már most szeretnél leszakadni az adatokat szivárogtató szolgáltatásról, mutatjuk, hová kattints. Ja, és tudd, hogy akkor is rajta vagy, ha nem is sejtetted.

Hirdetés

Ahogy azt nemrég megírtuk, a Google eldöntötte, hogy 2019 augusztusáig megszünteti a Google+ szolgáltatást, ami egyébként is egy teljesen halva született kísérletnek bizonyult a Facebook megszorongatására, ráadásul egy csúnya adatbiztonsági hiba is becsúszott a végére. Pont ez utóbbi miatt sokan gondolkoztak el azon, hogy már a Google+ végleges kaszája előtt törölnék magukat, nehogy hasonló adatszivárgás áldozatai legyenek. Szerencsére egyszerű a megoldás, mutatjuk.

Hirdetés

A Google+ fiók törlése sokkal gyorsabb és kényelmesebb például annál a "jaj, ne menj még, és tényleg menni akarsz, hát ugye, hogy nem akarsz menni" jellegű huzavonánál, amivel a Facebook igyekszik házon belül tartani az eltévelyedőket. Ott épp nemrég emelték 14-ről 30 napra a törlés utáni visszatáncolási időszakot, de a Google Plus esetében nincs semmi ilyen kikötés.

Fontos: érdemes akkor is végigmenni az alábbi lépéseken, ha közvetlenül sosem regisztráltál Google Plusra és nem is használtad, mivel egy ideje a Google fiókokhoz automatikusan kapcsolódott Google+ account is.

Egyszerűen csak nyisd meg a Google+ főoldalát és jelentkezz be - de az még egyszerűbb, ha Gmailben vagy más Google-szolgáltatásban, ahol már eleve be vagy jelentkezve, rákattintasz a profilképedre, majd itt az e-mail címed alatti Google+-profil hivatkozásra böksz egy határozottat.

Hirdetés

A megjelenő ablakban a bal oldali menü alja felé találod a Beállítások / Settings menüpontot, erre kattintva előhozhatod a Google+ vezérlőpultját. Itt pedig legalul figyel a Google+ profilod törlése / Delete your Google+ profile link. Kattints ide, és a megjelenő kérdéssornál pipálj ki minden mezőt, majd a Törlés / Delete gombra kell még egy utolsó erőteljes kattot nyomni.

Hirdetés

Innentől máris megszűnik a Google+ profilod, benne minden képpel, szöveggel és egyéb megosztással, nincs türelmi idő, és a Google állítólag semmit nem tart meg másolatként. Innentől lehet továbbra is Facebookot használni - vagy épp azt sem, ha már az ottani adatkezelési furcsaságokból is eleged van, akkor pedig... Nos, hívd fel a barátaidat, találkozz velük, mint a régi szép időkben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.