Hirdetés

Így találja meg a Google Térkép a kedvenc éttermeidet



|

Néha érdemes egy kicsit belemászni a Google navigációs appjának lelkivilágába, mert sokkal ügyesebben segít, ha jobban ismer.

Hirdetés

Manapság már nehéz elképzelni, hogyan lehetett valaha is meglenni a GPS-alapú szolgáltatások, és ezen belül is a folyamatosan frissülő, online megoldások nélkül. A Google Maps az egyik legismertebb ezek közül, ami folyamatosan kapja az új funkciókat és frissítéseket, például a tavaly bemutatott kiterjesztett valóságra épülő gyalogos navigációt, de mi magunk is tehetünk azért, hogy sokkal hatékonyabban segíthessen.

Hirdetés

Mostani tippünkben azt mutatjuk meg, hogy lehet "betanítani" arra, hogyan találja meg a nekünk leginkább megfelelő éttermeket a környéken. Hiszen ugyebár egyrészt a globalizáció kellős közepén csücsülünk, tehát jóval túlnyúlnak a lehetőségeink a rántott hús + sült krumpli kombón, a steaktől a tapason át a tengeri firlefrancokig bármit, bármilyen nép szájíze szerint elkészítve megtalálunk akár egy kerületen belül is. Aztán meg ott van a sok újonnan felfedezett kórkép és preferencia a gluténérzékenységtől a veganizmusig, szóval ahány ember, annyiféle különböző étellel kapcsolatos igény.

Ha a Google Térképen rákeresünk az éttermekre, alapesetben megmutatja nekünk a közelünkben levő összeset, de ilyenkor egyenként végig kell böngésznünk, hogy vajon melyik felel meg a bio, vegán, glutén- és laktózmentes, szénhidráttalan, hétfőnként-csak-piros-ételt-eszünk diétának. Viszont az app beállításai között szerencsére már finomhangolhatjuk a találatokat, mutatjuk is, hogyan.

Elsőként koppintsunk egy határozottat saját profilképünkre a jobb felső sarokban, a keresősáv szélén. A felugró lapon válasszuk a Beállítások sort, majd görgessünk le és keressük meg a Helyek felfedezése pontot, ennek is adjunk egy izmos tappantást.

Az új lapon az Étel és ital beállításai sort keressük, egy újabb koppintás után egy újabb aloldal ugrik fel. Ezen egyrészt megadhatjuk az étrendi preferenciákat a vegántól a gluténmentesig, majd pedig finomhangolhatjuk azt, milyen jellegű éttermeket részesítünk előnyben és melyek azok, amelyekre kevésbé vagyunk kíváncsiak. Ehhez az Érdekel és a Kevésbé érdekel szakaszokban a Hozzáadás gombra kell bökni, majd a képekkel is ellátott listából kiválaszthatunk annyit, amennyit csak szeretnénk.

Ha ezzel is megvagyunk, a következő alkalommal, mikor éttermekre keresünk, elsőként a beállításainknak leginkább megfelelő helyeket dobja elénk a rendszer egyrészt a térképre tűzve, másrészt listába rendezve is. Jó keresgélést, jó étvágyat!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.