Hirdetés

Titkolóznál a Facebook Messengeren?



|

Megmutatjuk mit tehetsz, ha zavarnak az olvasási visszaigazolások.

Hirdetés

Az olvasási visszaigazolások azok az apró visszajelzések a Facebook Messengerén, amelyek segítenek az embereknek abban, hogy tudják: a másik fél megkapta, elolvasta az üzeneteket. 

Hirdetés

Elméletileg ez mindenkinek jó dolog, de van, hogy idegességet hoz az egyik félre. Ha például a címzett látta az üzenetet, de még nem válaszolt, akkor a feladó nem biztos, hogy érti, mi a késlekedés oka. Pedig lehet, hogy nem viccből kell várnia a válaszra. 

Legyen bármi is az oka a későbbi válasznak, időnként van, hogy azt akarjuk: a másik fél ne tudja előre, hogy elolvastuk az üzeneteit. Hivatalosan a funkciót nem lehet kikapcsolni a Messengerben, de egy-két trükkel túljárhatunk a rendszer eszén. 

Az első megoldás, ha az értesítéseken keresztül olvassuk el az üzeneteket. Ezt megtehetjük a zárolt kijelzőn vagy akár az értesítési sávban is, legyen szó Android vagy iOS operációs rendszerről, ez mindkettőnél járható út. Mindössze annyi a fontos, hogy ne nyissuk meg az üzenetet és ne írjunk gyors választ sem. Persze hosszabb üzeneteknél ez a megoldás már nem működik, elvégre az értesítéseket csak egy bizonyos karakterhosszig írják végig a rendszerek. 

Mi a pótmegoldás? A repülőmód. Ennek bekapcsolásával sikeresen elrejthetjük a nyomainkat, ugyanis így sem a WiFi, sem a mobilnet nem aktív, de az üzeneteket már megkaptuk, tehát elolvashatjuk. Fontos feltétel azonban, hogy miután repülőmódban elolvastuk amit kellett, az alkalmazásváltó (multitaskingos) menün keresztül kényszerítsük az app bezárását, és csak utána kapcsoljuk ki a repülőmódot. 

Szintén működő alternatíva lehet egy böngészős beépülő telepítése PC-n. Chrome böngésző alatt beválhat a Facebook Chat Privacy, bár sokaknál csak félig működik. Az Unseen már több embernél válik be, de persze nincs rá garancia, hogy a számos erre a célra épült beépülő közül kinél melyik működik végül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.