Hirdetés

Titkos Mac OS X-témát is csinált anno a Windows XP-hez a Microsoft



|

A jelentések szerint anno elkészített egy belső használatra szánt témát a Windows XP-hez a Microsoft, ami a Mac OS X Aqua GUI-ját idézte.

Hirdetés

A The Verge beszámolója szerint a Microsoft belső használatra anno kifejlesztett egy titkos témát a Windows XP-hez: olyat, ami a Mac OS X Aqua GUI-t másolta le. Erre a meglepetésre a Windows XP nemrég kiszivárgott forráskódjának köszönhetően derült fény, ebből azóta számos, a 2000-es években fejlesztett, de soha ki nem adott téma bukkant fel.

Akkoriban kiélezett verseny volt asztali környezetben a Microsoft és az Apple között. Az úgynevezett Candy téma pedig egy az egyben másolta az Apple Aqua kezelőfelületét, ami még a 2000-es Macworld konferencián és expón debütált. 

Hirdetés

Az Aqua egy ikonikus dizájn volt az Apple történetében, mely árnyékok és áttetsző, fémes textúrák segítségével a mélységérzet illúzióját próbálta megteremteni. A témát úgy jelölték meg, hogy azt kizárólag belső használatra vetették be a Microsoftnál, bár végül sosem készült el teljesen. 

A legszembetűnőbbek egyébként a Mac OS X-ből ismert gombok lehetnek. Végül a dizájnt visszadobták a Microsoftnál, a kék és zöld Luna téma javára, amit a 2001-ben kiadott Windows XP gyárilag beállított kinézetének választottak. A kiszivárgott forráskód alapján kétségtelen, hogy a Windows tervezésére is nagy hatása volt az Apple-nek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.