Hirdetés

Titokban vitték fel a Nemzetközi Űrállomásra a Star Trek egyik színészének hamvait



|

James Doohan hamvait még 2008-ban csempészte fel a Nemzetközi Űrállomásra Richard Garriott. 

Hirdetés

A Star Trek és a sci-fi-világ rajongói számára örökké egy ikon marad Montgomery Scott főgépész, illetve a karakterét alakító James Doohan. A néhai Doohan nagy álma volt, hogy egyszer eljusson a Nemzetközi Űrállomásra. A családja ezért azt akarta, hogy a hamvai a Nemzetközi Űrállomásra kerüljenek. 

Ezt a kérelmet elutasították, azonban Richard Garriott amerikai űrturista sikeresen felcsempészte a színész hamvait az ISS Columbus moduljába (a padló alá, egy képpel együtt a színészről). Erről senkinek nem szólt egy szót sem, csak ő és a színész családja tudtak az egészről. 

Hirdetés

Egy interjúban most azonban elárulta a teljes történetet Garriott. A véleménye szerint elég idő telt el, hogy végre elmondhassák - és eddig mind csalódottak voltak, hogy nem beszélhettek a dologról. 

Doohan hamvainak egy részét 2008-ban egyébként egy SpaceX Falvon 1 rakétával, 2012-ben egy Falcon 9 rakétával is fellőtték.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.