Hirdetés

Titokzatos sérülékenység fenyegeti a Google Chrome-ot, azonnal frissítsd!



|

Egy súlyos sebezhetőséget foltoztak a Google szakemberei, érdemes ellenőrizni, hogy frissült-e a böngészőnk.

Hirdetés

A legfrissebb adatok alapján hónapok óta stabilan nő a Google Chrome népszerűsége, így az júniusban már 65,87%-os részesedéssel dominálta a böngészős piacot az olyan riválisok előtt, mint az Apple-féle Safari, vagy a Microsoft Edge.

A több mint 3 milliárd embert kiszolgáló Chrome ezzel zsíros célpontot nyújt a támadóknak, a Google pedig nemrég ki is adott hozzá egy frissítést, amivel bezárt előttünk egy titokzatos hátsó kaput.

A keresőóriás egyelőre nem adott részletes tájékoztatást a CVE-2022-2294 néven nyilvántartott sérülékenységről, mivel nem szeretné, ha a hackerek kihasználnák azt, mielőtt még mindenkihez eljut a frissítés.

Hirdetés

A Chrome-felhasználók ugyan automatikusan megkapják a javítást, de a biztonság kedvéért a Súgó > A Google Chrome névjegye menüpontban érdemes megbizonyosodni róla, hogy nálunk is települt 103.0.5060.114-es verzió.

"A hiba részleteihez és a linkekhez való hozzáférés korlátozott lehet, amíg a felhasználók többsége nem kapja meg a javítást. Akkor is fenntartjuk a korlátozásokat, ha a hiba egy harmadik féltől származó könyvtárban is fennáll, amelytől más projektek hasonlóan függenek, de még nem javították ki azt."

- írja a Google. A cég szerint a sérülékenységet már bizonyítottan ki is használták, ám erről sem szolgáltak részletekkel.

Más forrásból viszont tudni lehet, hogy az Avast által felfedezett súlyos WebRTC sebezhetőségről van szó, amelynek kihasználásával a támadók elérhetik a böngésző összeomlását és tetszőleges kódokat futtathatnak az érintett végpontokon.

Ez idén már a negyedik súlyos biztonsági rés, amit a Google kénytelen volt befoltozni, korábban a CVE-2022-0609, a CVE-2022-1096 és a CVE-2022-1364 sorozatszámú hibákhoz érkezett ragtapasz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.