Hirdetés

Tizenöt évre ítéltek egy kriptovalutákkal ügyeskedő svéd férfit



|

2011 óta működtette Ponzi-sémára épülő rendszerét, amivel áldozatok ezreit verte át.

Hirdetés

Nagyon óvatosnak kell lennie annak, aki el szeretne mélyülni a kriptovaluták világában, mert nem meglepő módon ezt is megtalálták maguknak a csalók. A svéd Roger Nils-Jonas Karlsson például úgy jutott jelentős vagyonhoz (több tízmillió dollárhoz), hogy nehéz pénzügyi helyzetben lévő embereket, köztük időseket vont be piramisjátékába, meggyőzve őket arról, hogy jól járnak, ha kriptovaluta segítségével vásárolják be magukat Eastern Metal Securities nevű vállalkozásába.

Természetesen nagy kifizetéseket ígért, de a begyűjtött pénzt saját, személyes számláira tette, és Thaiföldön vásárolgatott magának ingatlanokat.

Hirdetés

2011 és 2019 között vígan élt így, áldozatainak banki kivonatokkal "bizonyítva", hogy a pénzük továbbra is jó helyen van, aztán mindenféle kifogásokkal bújt ki a fizetési kötelezettség alól. A bírósági ítélet értelmében minden thai birtokát és számláját elveszítette, valamint 16.263.820 dollárt köteles fizetni áldozatainak, és természetesen a börtönt sem ússza meg: 15 évet kapott, a bíró szerint ez elég lesz, hogy Karlsson elgondolkodjon tettén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.