Hirdetés

Több androidos gyártó okostelefonján is gyári kártevőt találtak



|

Az Avast Threat Labs firmware-szintű kártevőt talált a ZTE és az Archos készülékeiben is.

Hirdetés

Az Avast Threat Lab jelentése szerint a ZTE, az Archos és a myPhone több száz androidos okostelefonja jelent meg úgy a piacon, hogy azok gyárilag előretelepített kártevőt tartalmaztak

Hirdetés

A szóban forgó malware neve Cosiloon, és reklámot jelenít meg felugró réteg formájában a felhasználó alapértelmezett böngészőjében. Mivel firmware-szintű kártevőről van szó, ezért nagyon nehéz megszabadulni tőle. 

Az Avast szakemberei a múlt hónapban 18 000 olyan készüléket találtak csak a saját felhasználóik körében, amelyeken ott volt a Cosiloon. Összesen több mint 100 ország felhasználói érintettek. 

Az Avast a Google embereivel is egyeztetett a témában, mindezeknek hála képesek voltak csökkenteni a kártevő ténykedését. A Google a Google Play Protect frissítésével is igyekszik erősíteni a jövőbeli védelmet, illetve jelezte a fejlesztőknek is a problémát, és a kártevőkkel szembeni küzdelemre motiválja őket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.