Hirdetés

Több áttervezett terméket is tartogathat szeptemberre az Apple



|

Nem csak az iPhone 13-ról szól majd az ősz a cupertinóiaknál.

Hirdetés

Már csak hetekre vagyunk a szeptembertől, s vele az Apple hagyományos őszi termékbemutatójától, melynek pontos dátuma ugyan még nem ismert, de az elmúlt évek gyakorlata alapján szinte biztosan sor kerül rá a következő hónapban.

A leleplezéshez közeledve Mark Gurman, a Bloomberg almás ügyekben többnyire jólértesültnek bizonyuló elemzője egy hírlevélben tudatta a világgal, hogy mi mindenre számíthatunk, és a felsorolást elnézve kifejezetten érdekes műsor van készülőben, három, külsőre is áttervezett termékkel.

Hirdetés

iPhone 13

Természetesen idén is kapunk új iPhone-t, ám a készülék nem fogja felforgatni a világot: Gurman szerint a következő generáció klasszikus "S" modell (pl. iPhone 4S, 5S stb.) lesz, vagyis szolidabb, motorháztető alatti frissítésekre számíthatunk tőle, az Apple viszont ennek ellenére iPhone 13-nak hívja majd.  

Az új széria legnagyobb dobása a kisebb előlapi szenzorsziget és a Pro-modellek 120 Hz-es kijelzője lesz, valamint új funkciókkal (videós portré, intelligens szűrők) bővül a kamera is. A felhozatal marad a jelenlegi, tehát nem kapunk új kategóriát, és nem változnak a választható kijelzőméretek (5,4; 6,1; 6,7 hüvelyk) sem. Gurman iPhone-t érintő jóslatait korábban külön cikkben is tárgyaltuk, amely itt olvasható.

Apple Watch Series 7

Forrás: Jon Prosser

Nemrég írtuk meg, hogy az engedélyeztetési eljárás alapján 6 új Apple Watchcsal készülhetnek a cupertinóiak, ami valószínűleg az egyes színekből, valamint a Cellular modellekből tevődik össze.

Maga az Apple Watch 7 Gurman szerint új, "laposabb" dizájnnal érkezik, tehát a megjelenése közelebb áll majd az iPad Prón és az iPhone 12-szérián alkalmazott szögletesebb formához. Az elemző úgy tudja, hogy javul a kijelző is, illetve gyorsabb processzort kapunk, és a hazánkban nem elérhető Apple Fitness+ szolgáltatás is bővül néhány újdonsággal (Time To Run, meditációs órák).

AirPods 3

Forrás: GizmoChina

A DigiTimes a napokban szellőztette meg, hogy már szeptemberben bemutatkozhat az AirPods harmadik generációja, és ebben Gurman is egyetért az ilyen kérdésekben egyébként gyakran mellétrafáló lappal.

A Bloomberg jól értesült újságírója szerint a Watch-hoz hasonlóan a vezeték nélküli füles is új dizájnt kap, ami nem csak közelebb áll majd az AirPods Próhoz, de a jelenleginél rövidebb szárai is lesznek. Gurman egyenesen úgy véli, hogy az első széria 2016-os bemutatkozása óta ez lesz az AirPods legjelentősebb frissítése.

Rossz hír viszont, hogy az aktív zajszűrés és Áttetszó mód elvileg megmarad a drágább modellek extrájának, maga a zajszűrés azonban ettől még fejlődhet az AirPods 3-mal.

Új iPad mini és iPad 9

Forrás: Jon Prosser

Az utóbbi két évben az Apple mindig szeptemberben frissítette a belépő szintű, elsősorban diákoknak szánt iPadet, és ha hihetünk Gurmannek, akkor ez 2021-ben sem lesz másként. Ennél viszont sokkal izgalmasabb, hogy ezúttal sorra kerülhet a 2019 óta változatlan iPad mini is. Gurman szerint a legkisebb almás tablet "keskenyebb kávákkal és teljesen új dizájnnal" érkezik, így a Pro és az Air után valószínűleg itt is megkapjuk a szögletesebb tokozást.

Ami pedig a belsőt illeti, a 9to5Mac forrásai júniusban arról beszéltek, hogy A15-ös chip, USB-C, illetve mágneses csatlakozó kerül az új minibe.

MacBook Pro

Az Apple hordozható erőgépe kilóg a sorból, Gurman szerint ugyanis ez a kategória nem bukkan fel a szeptemberi műsorban. Az elemző ennek ellenére arra számít, hogy a 14 és a 16 hüvelykes modellek megkapják az új, M1X néven pletykált saját fejlesztésű chipet, méghozzá legkésőbb a jelenlegi MacBook Pro második születésnapjáig, ami novemberben esedékes.

Bőven van hát miért várniuk a szeptembert az almás termékek rajongóinak, s ha végül tényleg a korábbi évekhez hasonlóan alakul a menetrend, akkor már nem lehet messze az esemény meghirdetése sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.