Hirdetés

Több ezer ember ültetné magába Elon Musk kísérleti agyi chipjét



|

Egy új beszámoló alapján nagy az érdeklődés a Neuralink kísérleti programjára.

Hirdetés

A világ leggazdagabb embereként Elon Musk továbbra is több lábon áll, így a SpaceX, a Tesla és az egyelőre masszívan veszteséges Twitter/X mellett például a Neuralink nevű neurotechnológiai vállalat vezetőjeként is aktív, amely agyba ültethető chipek fejlesztésével foglalkozik.

A 2016-ben alapított cég célja, hogy programozható agyi implantátumok segítségével könnyítse meg az emberek életét, ami óriási segítség lehet a fogyatékkal élők számára, például a kommunikációban és vezeték nélküli eszközök vezérlésében. Az állatokon már évek óta tesztelt technológia májusban kapta meg az engedélyt az emberi kísérletek elvégzésére, a jelek szerint pedig komoly érdeklődés mellett zajlik a program előkészítése.

Hirdetés

A korábban Elon Musk életrajzát is megíró Ashlee Vance ugyanis a Bloomberg hírügynökségen keresztül arról számolt be, hogy értesülései szerint már több ezer önkéntes jelentkezett a Neuralink chipjének beültetésére, így a cég biztosan nem szenved majd hiányt a kísérleti alanyokból. A jelentés sokaknak meglepő lehet, korábban ugyanis azzal került be a hírekbe a projekt, hogy elpusztultak a chip tesztelése során megműtött majmok.

Az állatokat állítólag a Neuralink munkatársainak kellett elaltatniuk, miután olyan súlyos szövődmények jelentkeztek náluk, mint a véres hasmenés, a részleges bénulás vagy az agyi ödéma. Ennek kapcsán állatvédők egy csoportja szeptemberben levelet küldött az amerikai tőzsdefelügyeletnek, a történtek hivatalos kivizsgálására kérve a hatóságot.

Jelen állás szerint viszont az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának áldásával a Neuralinket semmi sem akadályozza az emberi beültetések elvégzésében, amiről egy éve maga Elon Musk is úgy nyilatkozott, hogy idővel ő is alá fogja magát vetni magát az eljárásnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.