Hirdetés

Több Facebook-funkciót is lelőnek májusban, ezektől kell búcsúznunk



|

Sokat kritizált megoldásoknak int búcsút a Facebook.

Hirdetés

A Meta még április elején jelentette be, hogy a tartalmak moderálásával kapcsolatos döntésekbe besegítő felügyelőbizottság javaslatára megtiltja a nyilvánosan elérhető lakcímek megosztását a közösségi oldalain, így a Facebookon és az Instagramon is.

Most pedig egy újabb adatvédelmi intézkedéscsomagot harangozott be a vállalat, melynek keretében a hónap végén négy jól ismert funkciónak is búcsút kell intenünk.

Hirdetés

Azok a Facebook-felhasználók, akik e-mail címmel regisztráltak a közösségi oldalon, és éltek is az érintett szolgáltatásokkal, az elmúlt napokban levelet kaptak a Metától, hogy az "Ismerősök a közelben", az "Időjárási figyelmeztetések", a "Helyadatelőzmények" és a "Helyadatok háttérszolgáltatása" funkciók május 31. után már nem lesznek elérhetőek.

Ezeket még 2014-ben vezették be iOS-en és Androidon, ám az évek során számos kritika érte miattuk a céget. Sokan már azt is vitatták, hogy bölcs dolog-e lehetőséget adni az embereknek a tartózkodási helyük nyilvános megosztására, még többeket aggasztott viszont, hogy a közösségi oldal archiválja a felhasználók mozgását a Helyadatelőzményeken keresztül.

A most bejelentett változtatás értelmében a helyadatelőzményekre és a helyadatok háttérszolgáltatására vonatkozó beállításokat május 31-ig módosíthatjuk, augusztus 1-ig pedig még le is tölthetjük a tárolt adatokat, ezt követően azonban teljesen elérhetetlenné válnak a begyűjtött információk.

Maga a Facebook ugyanakkor nem hagy fel a helyadatok gyűjtésével, amit a platform az "egyéb élmények" javításával indokol. A beállításokban viszont szerencsére bármikor megvonhatjuk az alkalmazás hozzáférését a helyzetünkhöz, Androidon és iOS-en egyaránt.   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.