Hirdetés

Több helyen is csökkentek az App Store-os alkalmazások árai



|

Európa számos országában igazított az Apple az árazáson.

Hirdetés

Ritkán esik meg, de előfordult már, hogy az alkalmazásboltok, digitális áruházak és előfizetéses szolgáltatások árai emelkednek vagy csökkennek. Erre általában akkor kerül sor, ha valahol változnak az adók, vagy olyan mértékű lesz az infláció, hogy ennek következtében szükséges a módosítás.

Az Apple most hasonló okokból módosította az App Store-os alkalmazások árait az Egyesült Királyságban, Dél-Afrikában, és minden olyan területen, ahol az euró az elsődleges pénznem. 

Hirdetés

Magyarország tehát nem érintett, Grúzia és Tadzsikisztán lakói pedig drágábban vásárolhatnak, miután az áfa ott 18%-ra nőtt. Olaszországban a fejlesztők egy törvénymódosításnak köszönhetően több pénzt tarthatnak meg alkalmazásaik bevételeiből.

Az App Store-ban itthonról már jó ideje forintban fizethetünk, és az euró-forint átváltás nem közvetlen, hogy 90-re végződő árakon vásárolhassunk, mert az csábítóbb, mintha mondjuk 354 forintot kellene adnunk egy 0,99 eurós appért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.