Hirdetés

Több mint 100 országban csökkenti árait a Netflix



|

Miközben egyre több piacon gáncsolja el a jelszómegosztást, a szolgáltató egyes területeken olcsóbbá teszi az előfizetést.

Hirdetés

Ritkán számolhatunk be arról manapság, hogy valaminek csökken az ára, a Netflix kapcsán is inkább a jelszómegosztás elleni harcról és a hirdetésekért cserébe olcsóbb előfizetési szintről szólnak a hírek, mely utóbbi több piacra is áremelést hozhat. A cég viszont úgy érzi, ahhoz, hogy új előfizetőket tudjon szerezni, 100 országban csökkentenie kell a havidíjakat.

Az előfizetők mindössze közel 4%-a, nagyjából 10 millió ember fizethet kevesebbet, elsősorban nehezebb gazdasági helyzetben lévő régiókban, Afrikában, Dél-Európában, Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Kelet-Ázsiában. Magyarország nem szerepel a listán.

Hirdetés

A Netflix azt reméli, így többen kapnak majd kedvet a szolgáltatás használatához, miközben a jelszómegosztás lehetőségétől megfosztott országok felhasználóitól eleve több bevétel érkezik majd be.

A csökkenés mértéke piaconként eltérő, 13-43 százalék közti, és van, ahol ugyanannyi pénzért magasabb szintű szolgáltatást élvezhetnek a felhasználók. Egyes helyeken bizonyos szintekhez nem nyúltak, csak másokat vágtak meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.