Hirdetés

Több mint 2000 veszélyes appot találtak a Google Play Áruházban



|

1 millió alkalmazásnál és játéknál is többet vizsgáltak át a szakértők, és több mint 2000 veszélyes appot azonosítottak.

Hirdetés

Nemrég ért véget egy több mint 2 éven át húzódó tanulmány, amely 2040 kártékony appot talált a Google Play Áruházban. Egyes appok túl sok engedélyt kérnek, mások egyenesen kártevők. 

Hirdetés

A CSIRO Data61 és a Sydney Egyetem jelentése szerint több mint 1 millió appot vizsgáltak meg, és rengeteg olyan hamisat találtak, amelyek bár nem tartalmaztak kártevőt, számukra nem szükséges adatokhoz is hozzáférést kértek. 

A rengeteg app feldolgozásához a kutatók neurális hálózatokat és gépi tanulást használtak. Az algoritmust úgy állították be, hogy hasonló szöveges jellemzőket és ikonokat keressen a 10 000 legnépszerűbb alkalmazásban. Az algoritmus 49 608 lehetséges fenyegetést azonosított. 

A VirusTotal 7246-at kártékonyként jelölt meg, 2040-et hamisítványként. 1565 érzékeny engedélyeket követelt, 1407 pedig külsős reklámokat épített be. 

Az érintett appokat azóta eltávolították a Google Play Áruházból, a Google pedig azóta jóval több appot utasít vissza. Tavalyhoz képest 55 százalékkal több új appot dobnak vissza, és 66 százalékkal több alkalmazást függesztenek fel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.