Hirdetés

Több mint 43 000 feltört szerverhez árulnak hozzáférést a neten



|

Egy hackereknek kitalált piactéren több mint 43 000 weboldalhoz és szerverhez lehet hozzáférést vásárolni.

Hirdetés

A MagBo platform eddig közel 150 000 feltört oldalt kínált fel a vevőknek, napi 200-400 új elemmel bővül a kínálat, és több mint 200 vásárlást bonyolítanak naponta. A feltört oldalak és szerverek között olyanok is vannak, amelyek minisztériumokhoz vagy hatóságokhoz tartoznak, ezeket darabonként 10 000 dollárért kínálják.  A kisebbek cégekhez pár centért be lehet jutni. 

Hirdetés

2018 óta a MagBo a feltört szerverekből több mint 750 000 dollárt keresett már az elemzők becslése szerint. Azok, akik ilyen hozzáférésért fizetnek, általában black hat SEO-kampányt folytatnak, de vannak, akik kereskedőket vesznek célba például zsarolóvírussal. A legtöbbhöz web-shellen keresztül lehet hozzáférni, néhányhoz távolról FTP-n vagy CMS-en keresztül. 

A legtöbb érintett oldal egyébként régebbi WordPress-verziót használ vagy nem frissített plugint tartalmaz. A MagBo csak egyike a sok hasonló piactérnek, de bejutni csak erre is meglévő tag ajánlásával lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.