Hirdetés

Több mint 5 milliárd alkalommal telepítették az androidos YouTube-ot



|

Újabb mérföldkőhöz érkezett a YouTube: már több mint 5 milliárd alkalommal telepítették a Google Play Áruházból.

Hirdetés

Érdekes dolgot árul el a YouTube app oldala a Google Play Áruházban. Az androidos appot immáron több mint 5 milliárd alkalommal telepítették a Google alkalmazásboltjából. Az persze sokat segít, hogy minden androidos mobilon előretelepítve kapjuk meg a szolgáltatást. Tavaly a Google Play-szolgáltatások elsőként lépte át az 5 milliárdos telepítési határt, szintén az Android népszerűsége miatt. 

Hirdetés

Érdekesség, hogy az első okostelefon, amelyen volt YouTube kliens, az eredeti Apple iPhone volt. A készülék egyik reklámja is épített erre. Az Apple nagyon akarta, hogy rajta legyen a mobilján a YouTube, a Google pedig megengedte a lejátszó megépítését. 2012-ben aztán nem újított szerződést az Apple-lel, saját kézbe vette az irányítást, és külön YouTube appot csinált az iPhone-okra. 

A YouTube rövid időn belül az iPhone készülékeken és az androidos mobilokon is fölöttébb népszerűvé vált, annak ellenére is, hogy a 3G-korszakban még nem volt egyszerű csúcsminőségben videókat lejátszani. 

További érdekesség, hogy a Google további androidos appjait is rengetegen használják. A Gboard, a Gmail, a Google Search és a Google Fotók mind több mint 1 milliárd telepítéssel bír. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.