Hirdetés

Több mint 80 sebezhetőséget foltoz a Microsoft legújabb frissítése



|

A keddi csomag az Office-on tátongó biztonsági résre is gyógyírt nyújt.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy több forrás is megerősített egy rendkívül komoly sebezhetőséget a Microsoft Office-ban, amellyel egy módosított dokumentumon keresztül ártalmas szoftverek telepíthetők a felhasználók számítógépére.

A szakértők szerint aktívan ki is használt biztonsági rés ellen eddig csak házi praktikákat tudott ajánlani a Microsoft, ám a napokban megjelent javítócsomag elvileg bezárja ezt a hátsó kaput, s még rengeteg biztonsági problémát javít.

Hirdetés

A keddi pakk összesen 87 sebezhetőséget hoz helyre, melyek komoly hányada a Chromiumra átültetett Edge-böngészőben lapul, de akad belőlük a Windowsban és a Windows DNS-ben, az Azure felhőszolgáltatásban, a SharePoint Serverben, vagy a Visual Studióban is.

A SophosLabs által készített ábrán jól látható a javított problémák összetétele és súlyossága. A színek arról árulkodnak, hogy a legtöbb sebezhetőség számottevő kockázatot jelent, és jogosultsággal kapcsolatos visszaélésekhez, illetve programok távoli futtatásához köthető.

A javítócsomag a Windows 7, Windows Server 2008, a Windows Server 2008 R2 felhasználóit is érinti. Akinél be van kapcsolva az automatikus frissítés, annak nincs teendője, ellenkező esetben a Gépház Windows Update menüpontjából indítható a javítócsomag telepítése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.