Hirdetés

Több mint 8000 dollár értékben loptak videokártyát egy kínai internetkávézóból



|

A beszámolók alapján szervezett akció történt, az elkövetőket még nem sikerült elkapnia a rendőrségnek.

Hirdetés

A globális chiphiány miatt jelentősen megnőtt a vásárlói igény a GPU-k iránt, viszont a piac nincsen egyensúlyban, és a videokártyák csak roppant drágán érhetőek el az átlagos felhasználók számára. Komoly értéket képvisel tehát egy internetkávézó ebből a szempontból, ahol akár több, magas teljesítményű GPU-val működő PC is megtalálható.

Egy ilyen kávézót rabolt ki Hangzhou városában egy csapat, akik a tulajdonos számításai szerint nagyjából 8000 dollár, vagyis kb. 2,3 millió forint értékben loptak videokártyákat.

Hirdetés

A csapat egyik tagja hamis személyi igazolványt használva vette fel a kapcsolatot a tulajjal, hogy kibérelje az üzletet. Amikor a rablók bejutottak, az egyikőjük elterelte a tulajdonos figyelmét, míg a többiek megléptek hét videokártyával és alaplappal. Az egyik GPU önmagában ér nagyjából 1000, míg a többi összesen 7000 dollárt.

Az XChinese információi alapján az elkövetőket egyelőre nem sikerült azonosítani, és nem történt letartóztatás az ügyben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.