Hirdetés

Több mint 900 EKG-mérést futtatott okosóráján egy nő egy év alatt



|

Szívbetegségének diagnosztizálása után egyre jobban aggódott az egészségéért, ami végül káros szokáshoz vezetett.

Hirdetés

A legújabb okosórák számos hasznos funkcióval rendelkeznek, így több olyan alkalmazás és beépített program működik bennük, amelyek az egészség állapot monitorozását segítik. Az eszközzel a szívműködést is folyamatosan lehet figyelni, viszont ennek túlzott használata is okozhat gondokat.

Ezt tapasztalta nemrégiben egy 70 éves nő, aki túlzottan aggódni kezdett a szívritmuszavarral kapcsolatban, ezért egy év alatt összesen 916 EKG-mérést futtatott az okosóráján.

Hirdetés

A nő azt követően kezdte el egyre gyakrabban monitorozni az eredményeit, miután pitvari fibrillációt diagnosztizáltak nála. Ennek tudatában nagyon oda akart figyelni az egészségére, viszont túlzásba esett az okosóra egészségügyi applikációjának használatával, és komoly szorongás tünetei alakultak ki nála.

Lindsey Rosman, a University of North Carolina School of Medicine professzora egy tudományos publikációban vizsgálta az ilyen eseteket, és felhívta a figyelmet arra, milyen káros lehet az okosórák ilyen jellegű túlzott használata. Rosman kifejtette, hogy az okosórák remek eszközökkel segítik a páciensek tüneteinek felmérését és hasznos eredményeket lehet leszűrni az egészségügyi trendekre vonatkozóan.

Azonban - ahogy a 70 éves nő esetében - a páciensek túlzásba eshetnek a használattal, és akkor is betegnek érezhetik magukat, ha valójában ez nincsen így. Az egészségügyi applikáció túl gyakori használata pedig az orvosokba vetett bizalmat is megingathatja, amennyiben az emberek úgy gondolják, hogy az okosóra kellően pontos adatokat nyújt nekik.

Rosman és kutatótársainak publikációja az okosórák használata és a szorongás kapcsolatáról ingyenesen elérhető az egyetem hivatalos honlapján keresztül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.