Hirdetés

Több mint száz javítást hozott a Microsoft legutóbbi biztonsági frissítése



|

Az update a Microsoft több szolgáltatására is vonatkozik, érdemes minden felhasználónak letöltenie.

Hirdetés

A Microsoft aktiválta a legújabb havi frissítéscsomagját, amivel a vállalat összes szolgáltatására kiterjedő javításokat adott ki. A biztonsági frissítések a Windows 10-re, a Microsoft Exchange-re, a Microsoft Azure-ra és a Microsoft Office-ra egyaránt vonatkoznak, és már minden felhasználó számára elérhető a letöltés.

Hirdetés

A redmondiaknak az utóbbi időben kijutott a kibertámadásokból, márciusban feltörték a Microsoft Exchange Server rendszerét. Emiatt több mint 30 ezer cég adataihoz fértek hozzá az elkövetők, a Microsoft pedig igyekezett befoltozni a biztonsági réseket. Emellett kiderült, hogy az Azure és az Office szolgáltatások is veszélyeknek vannak kitéve, emiatt a vállalat a legújabb frissítéssel elvileg már el is hárította azokat.

A Surface 4 laptop bejelentésével együtt elérhetővé vált tehát az új Microsoft patch, ami a beszámolók alapján összesen több mint száz biztonsági hiányosságot javít, közte olyan hibákkal, amik lehetőséget adtak illetéktelen számára mások adataihoz való hozzáférésre. Márciusban egyébként valamivel kevesebb, összesen 89 szoftver javítást hozott a havi update. Az áprilisi javítócsomag automatikusan megérkezik a Windows készülékekre, de a Windows Update menüpontban is lehet ellenőrizni a meglétét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.