Hirdetés

Több nagy cég, köztük az Nvidia is visszamondta a CES 2022-es részvételét az omikron variáns miatt



|

Mégsem tér vissza a rendezvény a megszokott kerékvágásba.

Hirdetés

A koronavírus-világjárvány kitörése miatt az idén kizárólag online formában tartották meg a Las Vegas-i Consumer Electronics Showt, a techvilág egyik legfontosabb rendezvényét.

A január 5. és 8. között esedékes CES 2022 viszont a tervek szerint már hagyományos, élő expóként kerül megrendezésre, ám az omikron variáns terjedésére hivatkozva most több nagy cég is visszamondta szereplését  a helyszínen.

Hirdetés

A TechRadar összeállítása szerint eddig az (ex-Facebook) Meta, az Amazon, a Twitter, a T-Mobile, az Nvidia, a Pinterest, és az iHeartRadio fújt visszavonulót, és nincs rá garancia, hogy nem követik mások is a példájukat.

Az Nvidia egyébként csak két hete jelentette be, hogy az AMD-t és az Intelt megelőzve január 4-én, délután 5 órakor tartja a saját showját, a műsor hivatalos oldalán viszont már fel is tüntették, hogy csak virtuális formában kerül sor az eseményre. Ezt érzékelteti a névváltás is, a bemutató ugyanis eredetileg "Executive Keynote" néven futott, de már csak "Special Adressnek" hívják a zöldek.

Ha túl sokan mondják vissza a megjelenést, az akár a CES 2022 meghiúsulásához is vezethet, a szervezők azonban eddig nem adták jelét annak, hogy erre készülnének.

"Aktívan követjük az új omikron változat körüli új híreket és a tudományos eredményeket. Továbbra is figyelemmel kísérjük és szükség szerint módosítjuk a terveinket és az egészségügyi protokolljainkat."

- írja a show weboldala. A rendezvényre több mint 2100 kiállítót várnak, akik (a látogatókat is beleértve) csak oltási igazolás birtokában léphetnek be az expó területére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.