Hirdetés

Több operációs rendszer támogatását is visszavonja a Plex



|

Az érintett operációs rendszerek között van Windows és MacOS is.

Hirdetés

A Plex rengeteg háztartás elengedhetetlen kelléke, hiszen az alkalmazással könnyedén lehet egy lakás minden eszközére streamelni filmeket, sorozatokat, zenéket és bármilyen egyéb audiovizuális tartalmat, sőt, akár online, távolról is elérhetjük az otthoni gyűjteményt.

A Plex Media Servert egy erre kijelölt hardveren a legpraktikusabb futtatni. A feladatra sokan másra már nem alkalmas PC-t vagy laptopot jelölnek ki, hamarosan azonban több régi Windows és MacOS verzió támogatása is megszűnik.

Hirdetés

Az alkalmazás számtalan hardveren és operációs rendszeren elfut, nem sokára azonban sok otthoni rendszergazdának okoz fejfájást, hogy minden Windows 10 1607-nél és MacOS High Sierra 10.13-nál régebbi rendszeren használhatatlanná fog válni. Az első frissítés, ami már nem támogatja az említett rendszereket, a Plex Media Server 1.32-es verziója lesz, ami a tervek szerint április 10-én érkezik. Ezzel nem csak a Windows 10 korai verziói esnek ki, hanem a Windows 7, 8 és 8.1-es rendszerek is. A Plex döntése mögött valószínűleg az állhat, hogy már a Microsoft is leállítótta a Windows 7 és 8 támogatását.

A jó hír, hogy legalább nézni továbbra is lehet majd tartalmakat ezeken az elavult PC-ken. Ugyan már senkinek nem kellene Windows 7-et vagy Windows 8-at használnia, ha valaki mégis ezeken a platformokon ragadt, a Plex webes alkalmazását még mindig használhatja. Igaz, ez is trükkös, hiszen már a böngészők is leállították a frissítéseket ezeken az operációs rendszereken, a Firefox még mindig kitart, sőt a MacOS 10.12-ig visszamenőleg mindent támogat Apple fronton is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.