Hirdetés

Több operációs rendszeren is megszűnhet az Apple szolgáltatásainak támogatása



|

Néhány régebbi rendszeren csak az iCloud felhőplatform marad elérhető.

Hirdetés

Tegnap számoltunk be róla, hogy egy időre több Apple eszközön is elérhetetlenné vált az Időjárás alkalmazás, amit azóta szerencsére már kijavítottak a cupertinóiak, bizonyos régebbi operációs rendszerek tulajdonosai viszont most egy újabb, immáron tartósnak tűnő kellemetlenséggel kénytelenek szembesülni.

Egy szivárogtató ugyanis azt állítja, hogy az almás cég hamarosan szinte az összes szolgáltatása támogatását megszünteti az iOS, a macOS, a watchOS és a tvOS egyes elavult verzióin.

Hirdetés

A pletyka forrása StellaFudge, aki ugyan nem tartozik a legismertebb nevek közé a "szakmában", de a MacRumors szerint korábban voltak már bevált előrejelzései. A szivárogtató a Twitteren osztotta meg, hogy valamikor május elején a következő operációs rendszereken búcsúzni fog az Apple összes saját szolgáltatása, kivéve az iCloud felhőtárhelyet.

  • iOS 11-11.2.6
  • macOS 10.13-10.13.3
  • watchOS 4-4.2.3
  • tvOS 11-11.2.6

Az érintettek valószínűleg értesítést kapnak majd a dologról, ami összhangban van egy múlt hónapban megosztott hivatalos támogatási dokumentummal. A leírás szerint "bizonyos régebbi szoftververziók" elveszthetik az olyan szolgáltatások támogatását, mint az App Store áruház, a Siri asszisztens vagy a Térképek alkalmazás, a rendszer pedig ilyenkor egy értesítésben tudatja, hogy eljött a frissítés ideje.

Ha végül igaznak bizonyul a jóslat, az iPhone-t illetően valószínűleg akkor sem érint majd sok embert a lépés, az Apple előző hónapban közölt kimutatása alapján ugyanis csak az aktív iOS-es eszközök 8%-a használ iOS 14-nél régebbi szoftvert. Aki pedig valamiért még mindig az iOS 11-et nyúzza, az is biztosan tud majd frissíteni, mivel az iPhone történetében nincs olyan készülék, amelyen ez az utolsó telepíthető rendszer: az iPhone 5 és 5C csak az iOS 10-ig voltak frissíthetők, az utánuk következő 5S-t azonban már egészen az iOS 12-ig kísérték a cupertinóiak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.