Hirdetés

Több régebbi készüléket is támogatni fog az iPadOS 16



|

A legkomolyabb lehetőségeket azonban csak a nagyobb teljesítményű, újabb modellek tudják kihasználni.

Hirdetés

Az Apple idei legnagyobb jelentőségű előadásán, a Worldwide Developers Conference-en bemutatásra kerültek a legújabb operációs rendszer, az iOS 16 funkciói, illetve ezzel együtt kiderült, hogy a rendszer mely régebbi készülékeken lesz elérhető.

Az okostelefonok esetében az iPhone 8-nál újabb készülékekre lehet feltelepíteni az iOS 16-ot, de az Apple legutóbbi hivatalos közleményéből kiderült az is, hogy a viszonylag régi tabletek támogatásáról sem feledkezik meg a vállalat.

Hirdetés

Az Apple általában úgy fejleszti az operációs rendszereket, hogy az aktuális iOS-sel párhuzamosan az iPadOS is elhagyja a korosabb hardverek támogatását, viszont az iOS 16-ot illetve az iPadOS 16-ot illetően nem lesz annyira szigorú a korlátozás.

A tabletek esetében tehát az ötödik generációs és újabb iPad, a harmadik generációs és újabb iPad Air, az ötödik generációs vagy újabb iPad mini, valamint minden iPad Pro modellen is elérhető lesz a legfrissebb operációs rendszer. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a 2014-ben megjelent iPad Air 2 és a 2015-ös iPad mini 4 tulajdonosainak nem lesz lehetőségük az újításra, viszont a tervek szerint az Apple biztonsági frissítésekkel támogatni fogja az iOS 15-tel és iPadOS 15-tel felvértezett készülékeket is.

Fontos továbbá, hogy régebbi modelleken nem minden új funkció lesz majd használható az iPadOS 16 installálását követően, a virtuális memóriacsere lehetősége például a hatodik generációs iPad Air és iPad Pro készülék, vagyis az Apple M1 chippel szerelt tabletek kiváltsága marad.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.