Hirdetés

Több száz számítógépet hackelt meg az FBI, hogy valódi támadásoktól védje azokat



|

A szövetségiek szokatlan kiberbiztonsági megoldása sikeresnek bizonyul.

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk márciusban, nemrég hatalmas kibertámadás érte a Microsoft Exchange szervereit: a Hafnium névre hallgató kínai hackercsoport ily módon több mint 60 ezer felhasználó személyes adataihoz fért hozzá világszerte. A támadást az USA kormánya is komoly fenyegetésnek minősítette - az FBI pedig most minden erőt megmozgat, állításuk szerint sikerrel.

Az amerikai igazságügyi minisztérium (US Justice Department) bejelentése alapján a szövetségiek engedéllyel férhetnek hozzá a támadásban érintett számítógépek százaihoz, arra törekedve, hogy töröljék az azokon elhelyezett web shellt, melynek révén támadás indítható.

Hirdetés

Ezt úgy teszik meg, hogy a hackerekhez hasonlóan ugyanúgy, a hibákat kihasználva férnek hozzá a gépekhez, tehát gyakorlatilag a Microsoft tudomása nélkül hackeli az FBI az Exchange Server-felhasználókat, csak ezúttal természetesen azok megvédése érdekében.

A Microsoft egyelőre nem nyilatkozott az FBI tevékenységével kapcsolatban, mindenesetre a cég továbbra is azon van, hogy megerősítse az Exchange Server védelmét. A jól megszokott Patch Tuesday alkalmából például épp ezen a kedden élesedett a legújabb frissítés, benne immáron az Exchange Server sebezhetőségét is érintő biztonsági javításokkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.