Hirdetés

Több szektorban is az ASUS uralja Közép- és Kelet-Európát



|

A fogyasztói piacon, a gamingben és a prémium szegmensben is az ASUS tölti be a piacvezető szerepet a legújabb üzleti eredményeik szerint.

Hirdetés

Az ASUS régóta jelentős szereplő a piacon, de néhány éve még erősebben elkezdett nyomulni minden téren, így az általános felhasználóktól a gamerekig mindenki ismeri. Ennek eredménye, hogy Közép- és Kelet-Európában 2020 harmadik negyedévében nagyon erős eredményeket értek el.

A cég közleménye szerint a szeptember végével lezárult időszakban piacvezető szerepet tudhatott magának, világszerte pedig 23,6%-os a piaci részesedése a gamer notebookok piacán. A gaming szegmens felsőkategóriájában 30%-ot birtokol.

A közép- és kelet-európai régióban július, augusztus és szeptember folyamán 439,4 ezer fogyasztói notebookot szállítottak le, ami 21,5%-os részesedést eredményezett.

Hirdetés

A csúcskategóriás gamer laptopok esetében rekordmagasra sikerült növelni a piaci részesedést, az RTX 2080-as ROG gaming laptopok a piac 33%-át hódították meg 2020 szeptemberéig. A közép- és belépő szintű piacokon az elérhető árazásnak és innovatív funkcióknak köszönhetően az RTX 2060-as laptopokkal 23%-os, a GTX 1660 Ti-s és GTX 1650Ti-s gépek esetében pedig 25, illetve 26%-ig jutottak.

Az új termékeket a CES 2021 alkalmával fogják bemutatni január 11. és 14. között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.