Hirdetés

Több személyisége is lesz a Microsoft csevegőrobotjának



|

A Bing chatbotja eltérő módokon kommunikál majd a felhasználókkal.

Hirdetés

Az idei év eddig a mesterséges intelligenciával felturbózott csevegőrobotokról szól. Az OpenAI által fejlesztett ChatGPT eddig tarolt, azonban februárban új versenyző lépett be a ringbe: az Open AI-jal együttműködő Microsoft szintén mesterséges intelligenciát alkalmazott saját keresője, a Bing modernizálásához, az eredmények pedig lenyűgözőek.

A Binghez fejlesztettek már úgynevezett barát és játszótárs üzemmódokat is, de ez csak a jéghegy csúcsa, a Microsoft keresője ugyanis akár személyi asszisztensként is meg tudja könnyíteni az életünket.

Hirdetés

Most pedig az Engadget számolt be róla, hogy a chatbothoz különféle személyiségeket, perszónákat is létrehoztak, hogy mindenki a kedvére való módon kommunikálhasson a Binggel. A tesztelők többségénél már megjelent egy kapcsoló, amelynek segítségével ki lehet választani, hogyan reagáljon a Bing a beírt kérdésekre.

A választható lehetőségek között szerepel a Creative mód, amely "eredeti és fantáziadús" válaszokat ad, azaz ez a legszórakoztatóbb változat. A Precise mód önmagáért beszél, jóval rövidebb, célratörő válaszokkal reagál a felhasználók kérdéseire. A Balanced, azaz kiegyensúlyozott mód pedig a kettő között félúton helyezkedik el.

A Microsoft a kezdeti tesztek után változtatni kényszerült a Bing mesterséges intelligenciájának viselkedésén, miután a felhasználók furcsa viselkedést tapasztaltak a chatbot részéről, különösen a hosszabb beszélgetések során. Ilyenkor előfordult, hogy a Bing egyszerűen megtagadta, hogy bizonyos kérdésekre válaszoljon, míg más esetekben úgynevezett hallucinációkról számoltak be, amikor a csevegőrobot olyasmikre válaszolt, amiket nem is kérdeztek meg tőle.

A mesterséges intelligenciával felturbózott, már mobilon és a Skype-ban is elérhető Bing egyébként hamarosan a Windows 11-ben is megjelenhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.