Hirdetés

Több új funkcióval is kísérletezik a Windows 10-hez a Microsoft



|

A Start menüt, az értesítéseket és a tálcát is érintik a legújabb Windows 10-es tesztbuild változtatásai.

Hirdetés

A Microsoft július 1-jén tette elérhetővé a tesztelők számára a Dev Channelen keresztül a Windows 10 legújabb tesztbuildjét, a 20161-et. Ebben több hibajavítás és változtatás is helyet kapott. A Start menü csempéi például már témakövetőek, így letisztultabb dizájnt eredményeznek, sötét és világos témák mellett egyaránt. Frissült az új Edge böngésző is, így a megnyitott lapok közül már mind látszik az Alt + TAB menüben, nem csak az aktív. A beállításokban persze vissza lehet állni az előző rendre is. 

Hirdetés

Testreszabhatóbb lett a tálca is a mostani buildben, de csak új fiókoknál van jelentősége, és azok számára, akik androidos mobilt vagy Xbox Live fiókot kapcsoltak a PC-hez. A meglévő rendszerekben nem változik a tálca kinézete automatikusan. 

Az értesítések szintén átalakulnak: a jobb felső sarokban egyenként lehet majd az X gombbal eltüntetni azokat. A fókuszsegéd alapból pedig már ki lesz kapcsolva, és folytatják az opciók átköltöztetését a Vezérlőpultból a Gépházba. Fontos adalék ugyanakkor, hogy ezek a változtatások nem biztos, hogy bekerülnek végül a Windows 10 21H1-be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.