Hirdetés

Több újdonságot is megtudtunk a Steam Deckről



|

Újabb apróságok, amik hozzátesznek az amúgy is nagyon érdekes hardver értékéhez.

Hirdetés

Nagyon várjuk már, hogy a kezünkbe foghassuk a Valve legújabb eszközét, a Steam Decket, ami a hordozható játékkonzolok piacát tervezi forradalmasítani. A gép a Steam OS legújabb verzióját futtatja majd, ami Linux alapokon nyugszik, de a Proton segítségével megbirkózik a windowsos játékokkal, hardver tekintetében pedig az AMD új, RDNA 2-es architectúrájára épít.

A korai tesztek alapján akár a mai AAA címeket is képes futtatni normális részletesség mellett jó képkockaszámmal, így egy nagyon izgalmas megjelenés előtt állunk. A Valve most újabb részleteket árult el a decemberben érkező új gépről a hivatalos, magyar nyelven is elérhető GYIK-ben.

Hirdetés

Először is megtudtuk, hogy a Steam Deck kontrollerként is használható lesz a PC-s játékaink irányításához. Ez azért is nagyon fontos, mert egy nagyon jó minőségű eszközről beszélünk, rengeteg lehetőséggel, haptikus visszajelzésekkel és giroszkóppal.

Kiderült még, hogy az új felhasználói felület teljesen lecseréli majd a most ismert Big Picture módot a Steamen, az átállás azonban nem történik meg azonnal, szépen, szakaszosan vált mindenkinek az új felületre a rendszer.

Végül, de nem utolsósorban a Steam Deck támogatja majd a multi-bootot, így akár minden indulásnál választhatunk, hogy a saját rendszerét szeretnénk elindítani vagy egy másik, akár Windows platformra lépnénk be. További kérdéseitekre a választ jó eséllyel megtaláljátok a fenti linken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.