Hirdetés

Többé már nem a múltban él a ChatGPT



|

Fontos fejlesztésen esett át az OpenAI chatbotja.

Hirdetés

Már közel egy éve annak, hogy a ChatGPT berobbant az életünkbe, olyan képességeket téve elérhetővé, amelyekről korábban álmodni sem mertünk. A mesterséges intelligenciára épülő chatbot csuklóból kiráz egy főiskolai beadványt, teljesíti az orvosi és ügyvédi vizsgákat, vagy igény esetén akár a programozással is szerencsét próbál.

Az MI-platform nagy hátránya ugyanakkor, hogy a fejlesztő OpenAI csak 2021 szeptemberéig érvényes adatokon tanította be, így a tudását tekintve meglehetősen a múltban ragadt a szolgáltatás. Ennek azonban vége, hála a Bing keresőnek.

Hirdetés

Az OpenAI a mostanság már X néven próbálkozó Twitter felületén jelentette be, hogy a Microsoft keresőjének integrálásával a ChatGPT már aktuális információkat is képes megtalálni az interneten. Az üzemeltető az olyan, naprakész adatokat igénylő feladatokhoz ajánlja a "Search with Bing"  néven futó funkciót, mint például a nyaralások tervezése, egy új kerékpár kiválasztása vagy műszaki célú tájékozódás.

Van azonban egy nagy csavar is a dologban: a Bing-keresést csupán a ChatGPT Plus és a ChatGPT Enterprise előfizetői vehetik igénybe, így a nagyközönség továbbra is csak a 2021 őszéig felhalmozott tudással gazdálkodhat a mesterséges intelligenciával cseverészve. A prémium tagok a beállításokban (Profile & Settings), a béta-funkciók (Beta features) almenüben aktiválhatják a Browse with Binget, a GPT-4 nyelvi modellhez kapcsolódó szakaszon belül.

Az OpenAI egyébként a nyár során egyszer már aktiválta a Bing-alapú keresést, ám rövid idő után visszavonta a funkciót, hogy változtatásokat eszközöljön rajta. Aki ingyen szeretné kihasználni a ChatGPT és a Microsoft keresőjének közös erejét, az akár a hamarosan bármelyik böngészőből elérhetővé váló Bing Chattel is tehet egy próbát, amely ugyanarra a nagy nyelvi modellre épül, mint az AI-csevegő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.