Hirdetés

Többé nem ragaszkodik hozzá az Apple, hogy telepítsük a legújabb iOS-t



|

Az új rendszer egy fontos kérdésben ad választási lehetőséget a felhasználóknak.

Hirdetés

Az Apple minden évben kiadja a mobilos iOS és az iPadeket hajtó változat, az iPadOS legújabb verzióját. A friss rendszereket nemcsak az új funkciók teszik vonzóvá, hanem az a nem elhanyagolható tény is, hogy csak ezekhez járnak az aktuális biztonsági frissítések.

Ezét aztán a védelem iránt elkötelezett felhasználók számára eddig nem sok lehetőség maradt, ha frissítésre került a sor, miközben a tapasztalatok alapján nem mindig ildomos azonnal telepíteni az új rendszert, hiszen számos bosszantó hibára csak az őszi globális rajtot követően derül fény.

Hirdetés

A múlt héten leleplezett iOS 15 viszont gyökeres változást hoz ebben, amire még csak nem is a WWDC-n megejtett hivatalos bemutatóból, hanem az iOS 15 és az iPadOS 15 preview-oldalaiból derült fény. A változtatás lényege, hogy a jövőben eldönthetjük, hogy a teljes frissítést telepítjük-e, vagy csak a biztonsági ráncfelvarrásokra tartunk igényt.

"Az iOS már lehetőséget biztosít arra, hogy két szoftverfrissítési opció közül válasszunk. Megjelenéskor azonnal frissíthetünk az iOS 15 aktuális verziójára a legújabb funkciókért és a legteljesebb biztonsági megoldásokért, vagy folytathatjuk az iOS 14-gyel, miközben továbbra is kapjuk a biztonsági frissítéseket, amíg nem állunk készen a következő nagyobb verzióra."

- szól a hivatalos leírás. Ez pedig remek hír a kezdeti hibák miatt óvatoskodó felhasználóknak. A kérdés már csak az, hogy az Apple vajon több főverzión keresztül is elérhetővé teszi a biztonsági frissítéseket, vagy az iOS 14-en maradóknak csak az iOS 16 megjelenéséig szól majd a gáláns ajánlat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.