Hirdetés

Többé nem verhetnek át iPhone kamerával, az új iOS erre is figyel



|

Eztán nem kell attól tartani, hogy iPhone-od sérült kameráját utángyártott vacakra cserélik.

Hirdetés

A MacRumors szúrta ki az iOS 14.4 második bétájának egyik izgalmas újdonságát: a mobilos operációs rendszer a jövőben azt is figyelni fogja, milyen kamera található a telefonban.

Így abban az esetben, ha megsérült az iPhone-od kamerája, és cserélni kell azt, lehetetlenné válik az átverés - ez egyébként azt feltételezi, hogy egyes szervízek a múltban trükköztek, és utángyártott kamerákat raktak a telefonokban a tulajdonosok tudta nélkül. Ejnye. 

Mostantól fogva erre nem lesz lehetőségük, legalábbis az ilyen trükközések azonnali lebukással járnak: az új iOS jelezni fog, ha utángyártott kamerát észlel a telefonban. 

Hirdetés

Persze az, hogy a béta változatban benne van ez a funkció, nem jelenti automatikusan azt, hogy mindenképpen bekerül a végleges verzióba is, de azért elég valószínűtlen, hogy pont ezt a megoldást kukázná az Apple menet közben. Korábban az iPhone-ok más tartozékai esetében már élt ez a rendszer, a kijelző vagy az akkumulátor cseréjét például már árgus szemekkel figyelték a mobilok. 

Ha abba a szerencsétlen helyzetbe kerültök, hogy a szerelő át akar verni titeket, akkor ezt az üzenetet olvashatjátok majd a telefonotokon:

"Unable to verify this iPhone has a genuine Apple camera."

Persze valószínűleg az utángyártott alkatrészekkel is hibátlanul működne a telefon, de egyrészt ezek beszereléséről nem árt tájékoztatni a kuncsaftot, másfelől pedig az Apple értelemszerűen csak az általa gyártott termékekre tud és akar garanciát vállalni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.