Hirdetés

Többé nincs ingyen Apple-ebéd



|

Az Apple új főhadiszállásán mindenkinek fizetnie kell az ételért, Steve Jobs ugyanis azt gondolta, hogy az emberek nem értékelik azt, ami ingyen van.

Hirdetés

Az Apple az utolsó simításokat végzi az új kampuszán, amelyet eddig csak űrhajóként ismertünk. Az új főhadiszállás neve hivatalosan Apple Park lesz. 

Hirdetés

Egy interjúban az Apple dizájnért felelős vezetője, Jonathan Ive több érdekességet is elárult. A 12 000 embernek munkahelyet adó kampuszon például minden egyes dolgozónak fizetnie kell majd az ételért. 

Ez elsőre furcsának tűnhet, elvégre a világ leggazdagabb és legsikeresebb vállalata könnyedén megengedhetné, hogy a nagyra értékelt munkaerejének az étkeztetési költségeit magára vállalja. Még annak ellenére is, hogy csak ez a kampusz napi 14 000 ebédet oszt majd ki. Azonban a döntés hátterében komoly indok húzódik - még akkor is, ha az árakat lecsökkentik, tehát olcsóbb lesz itt enni, mint máshol, illetve nyereséget sem termel majd az Apple konyhája

Azért lesz viszont fizetős az étkezés az Apple-nél, mert - mint azt Dan Whisenhunt, az Apple ingatlanos vezetője hozzátette - Steve Jobs maga úgy gondolta, hogy az emberek nem értékelik az ingyenes dolgokat. Az Apple egykori első embere úgy vélte, hogy mindenki jobban értékeli azt, amiért fizet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.