Hirdetés

Többen is égési és szemsérüléssel hagyták el a majmos NFT-k rendezvényét



|

A Bored Apes Yacht Club NFT-s rendezvényén történteket állítólag az ott használt UV-fények okozták.

Hirdetés

Van-e annál bizarrabb dolog, mint pixeles majmokat ábrázoló egyedi kódsorokat kisebb vagyonért vásárolni? Hát, talán évente összejönni a hasonszőrű NFT-tulajdonosokkal és megünnepelni azt, hogy milyen kiváltságos csoportba is tartoznak.

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, van rendezvény, aminek résztvevői a Bored Apes, illetve a Mutant Apes nevű NFT-k tulajdonosai. Úgy látszik, velük még elfelejtették közölni, hogy egykor szép reményekkel kecsegtető befektetésük értéke lejtmenetben van és ez jó eséllyel már így is marad.

Az idei, Hongkongban megrendezésre került ApeFest rendezvény még csak harmadik a sorban, de a folytatás kétséges, és ennek csak az egyik oka, hogy a digitális gyűjtői darabok rengeteget vesztettek egykori értékükből, sőt, szinte lehetetlen eladni őket. A másik oka a fesztiválon történt egészségkárosodások sora lehet.

Hirdetés

A múlt hétvégén megrendezett fesztivál programjai több helyszínen zajlottak, és egyfajta családi rendezvényként hirdették meg a korábbi kettő találkozó zenei fesztivál jellegével ellentétben. A rendezvények rendben le is zajlottak, de másnap megosztások sora öntötte el a közösségi platformokat, melyekben az érintettek komoly égési és látássérülésekről számoltak be, amiket szinte kivétel nélkül a fesztivál egyik rendezvényén használt UV-fénynek tudtak be.

Az egyik posztoló elmondása és a csatolt orvosi papírok tanúsága szerint hóvakságot szenvedett el, amit valóban az erős UV-sugárzás okozhat. A Yuga Labs, a Bored Ape Yacht Club NFT projekt mögött álló cég azt nyilatkozta, hogy tisztában van a helyzettel és komolyan veszi a jelentéseket.

Hasonló panaszokról számoltak be 2017-ben azok a bulizni vágyók, akik részt vettek a Hypebeast eseményén a szintén hongkongi The Landmark kereskedelmi komplexumban. Az eseményen fellépő DJ fedezte fel, hogy a helyszínen elsősorban fertőtlenítési célokra használt UV világítást használtak a buli idején. Nem valószínű, hogy ez adja meg az ágazatnak a borítékolható kegyelemdöfést, de sejthető, hogy nem tesz jót az egykor kriptovalutákkal egy lapon említett befektetési forma renoméjának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.