Hirdetés

Többéves technológiára épülhet a Google Pixel Watch



|

Meg nem erősített források szerint a Google Pixel Watch egyik fontos komponense ugyanaz, mint a 2018-as Samsung Galaxy Watch esetében.

Hirdetés

Hosszú évekig rendszeresen felbukkanó pletykák, már-már vígjátékba illő szivárgás és rengeteg várakozás után a Google nemrég végre bejelentette első sajátgyártású okosóráját. Viszont míg a Pixel telefonok általában az androidos telefonok élvonalával versenyeznek, legalábbis szoftveres szinten, addig egy beszámoló szerint a Pixel Watch nem feltétlenül a jelenleg elérhető technológia csúcsát  jelenti majd.

9to5google egy meg nem nevezett forrására hivatkozva arról ír, hogy az év vége felé, a Pixel 7-es szériával együtt debütáló okosóra nem a legkorszerűbb processzorral rendelkezik majd. Tudomásuk szerint a Pixel Watch a Google és a Samsung együttműködése kapcsán (aminek keretein belül a Galaxy Watch 4 volt az első Wear OS 3-at futtató óra) a koreai cég Exynos 9110-es processzorait használja majd, ami 10 nanométeres gyártási technológiával készül, és két Cortex-A53-as magot tartalmaz.

Hirdetés

Ez viszont nem a Samsung legfejlettebb chipje, 2018-ban már ezzel jelentették meg a Galaxy Watch első generációját, és utoljára 2020-ban a Galaxy Watch 3-ban használták. Tavaly, a Galaxy Watch 4-es modellekben már az Exynos W920 ketyegett, ami 5 nanométeres gyártási technológiával készült, és Cortex-A55-ös magokkal szerelték fel. A Samsung állítása szerint ennek következményeképp 20 százalékkal jobb CPU-teljesítményt, és tízszer több grafikus teljesítményt tudnak kisajtolni ebből a modellből, mint az elődjéből.

A legvalószínűbb ok egyébként az egy generációbal korábbi processzor használatára nem a spórolás, hanem az, hogy a Pixel Watch fejlesztése valószínűleg már régóta húzódik. Így még azelőtt véglegesíthették az okosóra chipjét, hogy a W920 elérhetővé vált volna. Ezzel együtt a szoftver fejlettsége így is jelentős érv lehet (pláne, ha lesznek exkluzív funkciók) a Pixel Watch mellett a versenytársak, köztük a Samsung következő generációs okosórái ellenében, ahogy az a Pixel mobilok esetén is lenni szokott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.