Hirdetés

Tömeges kirúgásokra készülhet az Intel a döcögős PC-biznisz miatt



|

Egy friss jelentés szerint évek óta példátlan nagyságrendű leépítés közeleg az Intelnél.

Hirdetés

A gazdasági elemzőcégek mind egyetértenek abban, hogy a pandémia fűtötte kereslet kifulladásával és a gazdasági bizonytalanságokkal a mélybe zuhant a számítógépek iránti kereslet: az IDC a harmadik negyedévben 15, a Canalys 18, a Gartner pedig egyenesen 19,5%-os visszaesésről számolt be.

A hanyatlást a nagy cégek meredeken csökkenő bevételei is tükrözik, köztük az Intellel, amely a második negyedévben több mint 4,3 milliárd dollárral múlta alul a 2021 azonos időszakában mutatott teljesítményét. A Bloomberg szerint ennek most a dolgozók isszák meg a levét, akik egy hatalmas leépítés elé néznek.

Hirdetés

A hírügynökség úgy tudja, hogy a kékek "valószínűleg" több ezer alkalmazottal szabják szűkebbre a 113,700 fős állományukat, főként a marketing és a sales részlegek sorait tizedelve meg. A tömeges kirúgási hullám már ebben a hónapban kezdetét veheti, míg ehhez hasonló leépítésre 2016 óta nem volt példa a vállalatnál.

A piaci körülmények függvényében alapvetően logikusnak tűnik a lépés, ez viszont aligha vigasztalja majd az utcára kerülőket.  Akárhogy is alakuljon, az Intel igyekszik lendületből kijutni a hullámvölgyből, és a nemrég piacra dobott saját videokártyái mellett október 20-án a 13. generációs Raptor Lake-csúcsprocesszorral fokozza tovább a tempót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.