Hirdetés

Törli a Google a régi YouTube-csatornákat? Még ők sem tudják, mi lesz a szabály



|

Elhamarkodott volt az első nyilatkozat a Google-től, amit azóta kicsit árnyaltak, de még mindig nem tudjuk, mi lesz a végső döntés.

Hirdetés

Tegnap a Google egy meredek közleményt adott ki, amiben figyelmeztették a felhasználókat arra, hogy minden profil, amiben 2 éve teljesen megszűntek a tevékenységek, tehát nem olvastak el vagy küldtek egyetlen e-mailt sem a Gmailben, nem vették igénybe a Google Drive felhős tárhelyet, nem néztek meg egyetlen YouTube-videót sem, nem kerestek bejelentkezve a Google Search-ben és nem jelentkeztek be a profiljukkal harmadik felektől származó alkalmazásokban és weboldalakon, törlésre kerül a Google szervereiről.

Ezzel több probléma is felmerül, például az, hogy így YouTube-videók millió is a lomtárba kerülnének, hiszen megszámolhatatlanul sok olyan tartalomgyártó van, akik már nem aktívak, a videók azonban a mai napig relevánsak.

Hirdetés

A teljesség igénye nélkül ilyen például Barack Obama csatornája, de a YouTube első videója sem úszná meg a takarítást.

Nem meglepő tehát, hogy sokan felemelték a szemöldöküket a hírt olvasva, a Google azonban hamar árnyalta a dolgokat, bár az egyértelműnek tűnik, hogy ezt házon belül sem teljesen gondolták át.

Rene Ritchie, a YouTube egyik tartalomgyártó kapcsolattartója a Twitteren tisztázta a helyzetet. Elmondása szerint a terv az, hogy a YouTube-csatornával rendelkező profilokhoz nem fognak nyúlni a takarításkor. Ez egyfelől jó hír, másrészt viszont megint kicsit átgondolatlannak tűnik, hiszen akkor egy teljesen elhagyott profil életben tartásához az is elég, ha egyetlen videót valamikor közzétett a platformon? A Google egyelőre nem tisztázta a dolgot.

Még nem tudni, hogy mi lesz a végső döntés, az viszont biztos, hogy mostantól ez a kétéves időkorlát szabállyá válik, tehát nem lesz érdemes hosszú ideig távol maradni olyan profiloktól, amikre még szükség lehet a jövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.