Hirdetés

Törlik a Twitch egy népszerű funkcióját, és senki nem érti, miért



|

Az évek óta elérhető, közkedvelt funkciótól most a Twitch meg akar szabadulni, de a közösség ennek nem igazán örül.

Hirdetés

Az Amazon tulajdonában álló Twitch streaming platform hírhedt arról, hogy gyakran kerül összetűzésbe a saját felhasználói táborával, legyen szó az elképesztően szigorú szerzői jogvédelmi szabályairól, vagy a felületét leuraló, szoftpornóba hajló tartalmak engedélyezéséről.

Most pedig ismét kihúzta a gyufát a szolgáltató, amikor bejelentette, hogy hamarosan megszünteti a Host mode-ot, amellyel a streamerek egy másik csatornára irányíthatják át a látogatóikat, amikor nincsenek adásban.

Hirdetés

A 2014-ban bevezetett lehetőség remek eszköz volt arra, hogy az ismertebb streamerek népszerűsíthessék kevésbé ismert barátaikat, és a követők is kedvelték, hiszen így akkor is kaptak néznivalót, amikor az adott videós éppen nem ült a webkamera előtt. Nem csoda hát, hogy a Host mode kivezetése feldühítette a közösséget, amin nem segített a döntés hivatalos indoklása sem.

A Twitch ugyanis azzal magyarázza a lépést, hogy a funkció nyújtotta élmény nem egyezik meg a felhasználók elvárásaival, akik azzal a streamerrel akarnak kapcsolatba lépni, akit felkeresnek. A Host mode átirányítása viszont megakadályozza ezt, s így az alkotókat is korlátozza a "jelentőségteljes kapcsolatok" kiépítésében.

Csakhogy több dühös reakció is rámutatott, hogy mindez nem igazán állja meg a helyét, hiszen amikor egy videós nem közvetít, akkor egyébként sem tud interakcióba lépni a nézőivel. Sokak szerint így a Twitch valójában csak arra játszik, hogy az október 3-án búcsúzó Host mode helyébe lépő gépi ajánlásokkal a TikTokhoz hasonlóan a saját szájíze szerint terelgethesse a nézőket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.