Hirdetés

Törölte a felhasználók fotóit az Adobe Lightroom iOS-frissítése



|

Már megint egy kellemetlen fotó-törlő baki, ezúttal az Adobe háza tájáról. A hibát kijavították, de a törölt képek végleg elvesztek.

Hirdetés

Csak napokkal azután, hogy a Canon felhőszolgáltatásának hibája törölte az ügyfelek összes ott tárolt fotóját és videóját, egy újabb hasonló esetre derült fény. Ezúttal nem valamilyen cloud tárhelyen sikerült a fájlokat törölni, hanem iOS rendszert futtató eszközökön, a ludas pedig az Adobe Lightroom mobil változata, illetve annak frissítése volt.

Hirdetés

A népszerű képszerkesztő app 5.4-es frissítése a hét elején lett nyilvános iPhone és iPad eszközökre egyaránt, és a felhasználók el is kezdték töltögetni - vesztükre. Kedden elsőként Mohamad Alif Eqnur kért segítséget a Photoshop hivatalos fórumain, mivel az update telepítése után a készülékén tárolt minden fotóját, valamint a Lightroomban előre beállított szűrőket is elveszítette. Erre válaszul egyre többen írták mindenfelől a világon, hogy velük is ugyanez történt. Voltak, akik majdnem tízezer képnek inthettek búcsút.

Az Adobe szóvivője nem sokkal később megerősítette, hogy egy hiba áll a jelenség hátterében, és gyorsan ki is adtak egy 5.4.1 verziószámú javítást, amelyben már nem fordul elő ez a gikszer. Sajnos azonban ettől azok már nem lesznek boldogabbak, akiket megkárosított az előző frissítés, a fotók és beállítások ugyanis náluk nem hozhatók vissza, legfeljebb akkor, ha azokat valamilyen külső tárolóra vagy felhőtárhelyre szinkronizálták.

Azt egyelőre nem tudni, hány felhasználó érintett az ügyben. Annyi viszont szerencsére tudható, hogy csak az iOS verziónál jelentkezett a hiba, így a Lightroom androidos, PC-s, Mac gépeken futó, valamint online verziói esetében nem fordult elő hasonló. Ennek ellenére az Adobe fórumokon áll a bál, a szóvivőnek direktben címzett üzenetekben dühöngenek az érintettek. "Megértjük a bejelentést, de a bocsánatkérés nem old meg semmit. Itt sokan hónapok, vagy évek munkáját veszítették el, és azt egy bocsánat nem adja vissza nekik" - írta egyikük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.