Hirdetés

Törölte az Apple az appot, ami Android-kompatibilissé tette az iMessage-t



|

Nem tartott sokáig a kék buborékok androidos menetelése.

Hirdetés

Az Apple köztudottan a zárt rendszerek híve, olyan szolgáltatásokat biztosítva a felhasználóknak, amelyeket azok máshol nem érhetnek el, köztük az iMessage üzenetküldővel. Az Európai Unió szigorodó versenyjogi szabályainak hatására ugyan a cég nemrég kénytelen volt beleegyezni, hogy a chatplatformot is kompatibilissé tegye más csevegőappokkal, addig is azonban szigorúan fellépnek a konkurencia ellen a cupertinóiak.

A vállalat ugyanis nemrég kihajította az App Store-ból a Nothing Phone "Nothing Chat" nevű appját, ami az Apple szervereihez kapcsolódva tette lehetővé az androidos iMessage-üzenetek továbbítását, most pedig egy másik hasonló program, a Beeper Mini is erre a sorsra jutott.

Hirdetés

Az alkalmazás ugyanazt kínálja, mint a Nothing Chat, vagyis az Apple-szerverek segítségével eléri, hogy a rendszer iMessage-nek érzékelje az androidról küldött üzeneteket, így azok ugyanolyan kék buborékként jelennek meg, mintha csak iPhone-ról, iPadről vagy Macről indították volna útnak őket, valamint az iMessage kétoldalú titkosítását is megkapják.

A leleményes szolgáltatás azonban nem húzta sokáig, mivel az almás cég kiebrudalta az alkalmazásboltból. A The Verge-hez eljuttatott közleményük alapján a cupertinóiak biztonsági okokkal indokolták a döntést, szerintük ugyanis a Beeper Mini olyan kockázatokat rejt magában, mint a metaadatok nyilvánosságra hozatala és a kéretlen üzenetek küldése, illetve az adathalászati támadások előtt is megnyitja az utat.

A trükkös chat-app fejlesztői azonban vitatják ezt, és egy X-posztban azzal érveltek, hogy amennyiben az Apple-nek valóban fontos lenne a biztonság, akkor nem erőltetnék az Androidról származó üzenetek titkosítatlan SMS-ként való fogadását, miközben a Beeper Mini az iMessage saját kétoldalú titkosítását használja. A fejlesztők egyben azt is kijelentették, hogy készek egy független harmadik fél rendelkezésére bocsátani a forráskódjukat a biztonsági aggályok eloszlatására.

Nem valószínű azonban, hogy az Apple élni fog az ajánlattal, ahogy az sem, hogy a hamarosan RCS-kompatibilissé váló iMessage túllép az Androidról érkező üzenetek zöld buborékkal való megkülönböztetésén, ennek ugyanis a tapasztalatok szerint jelentős pszichológiai hatása van, különösen a fontos ügyfélnek számító amerikai tinédzserek körében, ahol akár kiközösítésekhez is vezethet, ha a társaság egy tagja Android-alapú mobilt használ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.