Hirdetés

Történelmet írt a SpaceX, a NASA repülésre hitelesítette a Crew Dragont



|

A kereskedelmi űrprogram részeként az első kereskedelmi űrhajórendszert hitelesítette a NASA: zöld utat kapott a SpaceX Crew Dragon.

Hirdetés

Egy ideje már esedékes volt a dolog, és a NASA most bejelentette: hitelesítette az első kereskedelmi űrhajórendszert, ami embereket visz és hoz a Nemzetközi Űrállomásról a kereskedelmi űrprogram részeként.

Minderre nem sokkal azelőtt kerített sort a NASA, hogy a Kennedy Űrközpontból hamarosan négy űrhajóst indít el, hogy 6 hónapig az űrállomáson maradjanak. 

Hirdetés

A SpaceX Crew Dragon kapszulája és a Falcon 9 rakétája, valamint a földi rendszerek együttese az első olyan, amit a NASA rendszeres űrhajós repülésekre hitelesített, egészen a saját űrsikló-programja óta. Az űrügynökség számára ráadásul külön nagy dolog, hogy amerikai földről, amerikai rakétával és amerikai űrhajóval jutnak fel a világűrbe. 

Míg a múltban mindent a NASA intézett, addig a kereskedelmi program részeként az űrügynökség igazából csak egy ügyféllé válik az amerikai repülőiparban, az űrhajók és egyéb rendszerek fejlesztése immáron maga az ágazat dolga.

A hitelesítés utáni első küldetés november 14-én indul, a Crew Dragon négy űrhajóst visz magával a Kennedy Űrközpontból a Nemzetközi Űrállomásra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.