Hirdetés

Történelmi pillanat: tizenöt év után megváltozik az Office alapértelmezett betűtípusa



|

A Microsoft a mi segítségünket kéri, hogy a lehető legjobb betűtípussal találja szembe magát mindenki, aki megnyitja az Office csomag valamely programját.

Hirdetés

Tizenöt éve akárhányszor elkezdünk egy új dokumentumot szerkeszteni Wordben, Excelben vagy Powerpointban, a Calibri betűtípussal találkozhatunk - igaz, jó eséllyel ezt a legtöbben hamar átállítják Arialra vagy Times New Romanre. A Microsoft úgy érezte, az Office következő változatának ebben a tekintetben is újat kell hoznia, de a fejlesztők nem tudták eldönteni, melyik legyen a végső befutó.

Öt betűtípus, a Tenorite, a Bierstadt, a Skeena, a Seaford és a Grandview kapcsán várják a visszajelzéseket, melyek között van hagyományos és újszerűbb is: a Grandview-t például a német utcatáblák inspirálták, míg a Skeena játékosabb a betűk változó vastagságú vonalaival.

Hirdetés

A fontok mától elérhetők a Microsoft 365 alkalmazásaiban, és a szoftveróriás azt kéri, a felhasználók mondják el véleményüket minden lehetséges fórumon (például Twitteren), segítsenek a tökéletes betűtípus kiválasztásában. A győztes hónapok múlva kerülhet ki, de legalább sikerült leszűkíteni az esélyesek listáját, az is valami. 

Nektek melyik tetszik a legjobban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.