Hirdetés

Történelmi rekord: több mint 1 billió dollárt ér az Apple



|

Az Apple piaci értéke átlépte az 1 billió dollárt - az Amazon is közel áll ehhez a bravúrhoz.

Hirdetés

Az Apple piaci értéke csütörtökön már átlépte az 1 billió amerikai dollárt, ami abszolút rekord. Ez az első amerikai, tőzsdén szereplő cég, amelynek összejött ez a bravúr. 

Hirdetés

A legutóbbi negyedéves jelentés hatására a cég árfolyama újabb 2,92 százalékkal emelkedett, és már 207,05 dollárnál elérte az Apple az 1 billiós határt. 

A GBH Insights egyik elemzője, Dan Ives szerint ez nem a vég, ez csak egy új szakasz az Apple növekedésében és a nyereségét tekintve. A sikert az Apple annak köszönheti, hogy mostanában szoftverekben és szolgáltatásokban is egyre erősebb, az App Store, az AppleCare, az Apple Pay, az iTunes és a felhő 9,55 milliárdos árbevételt termeltek 3 hónap alatt. 

Nagy tempóval zárkózott fel egyébként az Amazon is, amely júliusban már több mint 900 milliárd dollárt ért. Ezt a határt az Apple még novemberben lépte át. 

Vannak olyan szakértők, akik szerint az Apple az 1 billió dollárnál is többet ér, és a részvényei olcsónak számítanak. Az Apple árfolyama idén 22, az elmúlt egy évben több mint 30 százalékkal emelkedett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.