Hirdetés

Tovább szűkülhet az Nvidia GPU-k kínálata



|

Egy friss pletyka szerint a következő időszakban az eddiginél is gyérebb készlettel számolhatunk.

Hirdetés

A változatlanul erős videókártyahiány miatt minden, témával kapcsolatos híresztelés nagyot megy az interneten, legyen az bíztató, vagy kevésbé bíztató. Az elmúlt hetekben az utóbbiból volt több: előbb maga az Nvidia elnöke nyilatkozta, hogy jövőre sem lesz jobb a helyzet, majd egy pletyka kapott szárnyra, amely szerint tovább drágulhatnak a cég GPU-i.

Nemrég pedig egy újabb aggasztó szóbeszédet toltak meg a híradások, ezúttal arról, hogy a következő időszakban még komolyabb hiánnyal kell számolnunk a zöldek háza táján.

Hirdetés

A pletyka a Bo Bantang nevű, ázsiai fórumon bukkant fel, ahonnan a múltban egyaránt szivárogtak ki pontosnak bizonyuló és téves híresztelések is. Az információt elsőként leközlő PC Gamer csak annyit ír, hogy az egyik poszt szerint szeptemberben 30 százalékkal csökkeni fognak az Nvidia készletei.

Az értesülés mögött azonban nincs sem ismert forrás, sem indoklás, így még a szokásosnál is erősebb fenntartásokkal érdemes kezelni a dolgot. Ám ha még igaz is a pletyka, az átmeneti csökkenés valójában nem oszt, nem szoroz azoknak, akik az ajánlott fogyasztói áron szeretnének videókártyához jutni, hiszen ez már most is szinte lehetetlen.  

A helyzet súlyosságát remekül illusztrálja, hogy a keresletben fuldokló gyártók sorra hozzák vissza a régebbi modelleket: korábban az MSI döntött úgy, hogy ismét gyártásba küldi a 2014-es GeForce GT 730-at, néhány hete pedig az ASUS is bejelentette a saját variánsát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.